Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 artisjokken
- 200 g ontbijtspek in blokjes
- 3 tenen knoflook geperst
- 100 g wortel in kleine blokjes
- 100 g venkel in kleine blokjes
- 2 takjes tijm heel
- 100 ml witte wijn
- 200 ml kippenbouillon
- 100 ml olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd grote artisjokken door de lengte in 4-en,en kleine in 2-en (hele kleine laat ik heel). Haal met een meloenballetjesmaker de haartjes uit het hart weg (die zitten op de artisjokbodem, toppen van de bladen weg. Laat 4 cm van de steel aan de bloem maar schil die steel wel. Smeer de snijkanten van de artisjok in met citroensap tegen het verkleuren.
- Gaar de artisjokken rondom krokant op een zacht vuur. Hoe langer dit duurt hoe lekkerder vooral de blaadjes worden dus zorg er vooral voor dat die mooi krokant en bruin worden. Reken zo maar een uur de tijd
- Bak ondertussen het spek rustig uit in een sauspannetje en voeg als het licht knapperig wordt de knoflook toe. Laat nog 2 minuten doorgaren.
- Voeg wortel, venkel en tijm toe en gaar door tot de groenten beetgaar zijn.
- Blus af met witte wijn, laat inkoken tot de wijn bijna verdampt is en voeg kippenbouillon en olijfolie toe.
- Laat tot de helft inkoken en laat afkoelen tot lauw. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de warme artisjokken met de saus.