Appelmoes
Maaltijd
garnituur
Keuken
Hollands
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
1
kilo
appels
100
g
suiker
30
ml
citroensap
2
cm
gember
nootmuskaat
geraspt
kaneelpoeder
Instructies
Schil appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes.
Meng met suiker, citroensap en gember en breng op een zacht vuur tegen de kook aan.
Laat een kwartier zacht garen en breng op smaak met kaneel en nootmuskaat.
Je kunt nu een paar dingen doen;
1) af laten koelen en zo laten, grove moes.
2) pureren en af laten koelen, fijne moes.
3) pureren, passeren door een zeef en af laten koelen, puree of crème.
In alle gevallen moet je na afkoeling de smaak nog een keer controleren en eventueel bijstellen.
Jonagold, Golden Delicious en Goudrenet doen het goed in de appelmoes.