Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kilo appels
- 100 g suiker
- 30 ml citroensap
- 2 cm gember
- nootmuskaat geraspt
- kaneelpoeder
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Schil appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes.
- Meng met suiker, citroensap en gember en breng op een zacht vuur tegen de kook aan.
- Laat een kwartier zacht garen en breng op smaak met kaneel en nootmuskaat.
- Je kunt nu een paar dingen doen;
- 1) af laten koelen en zo laten, grove moes.
- 2) pureren en af laten koelen, fijne moes.
- 3) pureren, passeren door een zeef en af laten koelen, puree of crème.
- In alle gevallen moet je na afkoeling de smaak nog een keer controleren en eventueel bijstellen.
- Jonagold, Golden Delicious en Goudrenet doen het goed in de appelmoes.