Appel brulée
Maaltijd
dessert
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
30
minuten
Ingrediënten
80
g
boter
150
g
suiker
4
appels
geschild en in partjes
300
ml
room
300
ml
Griekse yoghurt
60
g
witte basterd suiker
1
citroen
sap en rasp
Instructies
Smelt de boter in een koekenpan en roer er de suiker doorheen. Breng aan de kook en laat indampen tot karamel.
Voeg appels toe, roer tot de suiker weer zacht is, kook nog 5 minuten door en verdeel de gekarameliseerde appels over 6 bakjes.
Klop de slagroom lobbig en schep voorzichtig door de yoghurt. Breng op smaak met citroensap en giet over de appels. Laat alles afkoelen in de koeling.
Bestrooi de bakjes met basterdsuiker en brand af met de crème brulée brander.