Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 50 g boter
- 200 g bruine basterdsuiker
- 1 in ananas ringen zonder kern
- 6 amarene kersen
- 3 eieren
- 75 g suiker
- 1 vanillestokje doorgesneden en uitgeschraapt
- 50 ml ananassap
- 100 g bloem
- 1 1/2 tl bakpoeder
- crème fraîche met poedersuiker optioneel
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de boter smelten in een skillet, strooi er bruine suiker op, haal van het vuur en bedek de bodem met ringen ananas. Vul ieder ringgat met een amarenekers.
- Klop eieren met suiker tot een witte massa, voeg vanillemerg en ananassap toe en meng met bloem, bakpoeder en zout. Klop tot een stevig beslag.
- Giet het beslag over de schijven ananas en bak 45 minuten op de BBQ (of in een op 175ºC voorverwarmde oven).
- Laat afkoelen tot handwarm en stort op een schaal.
- Omdat de taart al best zoet is klop ik alleen wat crème fraîche op met poedersuiker, voor d’erbij zeg maar…