Amandelmuffins
Maaltijd
dessert
Keuken
Amerikaans
Porties
Prep Tijd
6
muffins
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
6
muffins
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediënten
3
eieren
140
g
amandelmeel
1,5
tl
kaneelpoeder
1
tl
bakpoeder
1
el
ahornsiroop
snufje
zout
2
appels
geraspt
handje
rozijnen
1
citroen sap en rasp
amandelschaafsel voor de topping
Instructies
Klop de eieren 3 minuten licht schuimig, voeg amandelmeel, kaneel, bakpoeder, ahornsiroop en een snufje zout toe en mix tot alles goed gemengd is.
Roer als laatste de appels, rozijnen en citroensap en -rasp door het beslag.
Vul papieren muffincups tot 3/4 met het beslag, bestrooi ze met amandelschaafsel en zet ze in de in je muffin-bakvorm.
Bak de muffins 20-25 minuten gaar in een op 200ºC voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een taartrekje.