Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 500 g droge stokvis zie boven
- 500 g krieltjes in de schil
- 4 eieren
- 200 g wortel gesneden
- 300 g bloemkool in roosjes
- 200 g haricots verts
- 200 g courgette gesneden
- 2 el olijfolie
- 300 in calamares 'tubes'ringen
- aioli
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Spoel de stokvis goed onder koud lopend water en leg, indien de vis niet is voorgeweekt, 24 uur in koud water wat je regelmatig ververst. Spoel af en dep droog met keukenpapier.
- Zet aardappels en eieren op in koud water met zout en breng aan de kook. Schep na 3 minuten de eieren met een flinke soep-opscheplepel (een zgn. louche) met ruim kokend water in een klein kommetje. Laat 10 minuten staan, laat schrikken onder de koude kraan en pel ze.
- Voeg ondertussen wortel, bloemkool en haricots verts toe aan de aardappels, laat nog 5 minuten koken, voeg courgette toe en giet alles af als de aardappels gaar zijn. Laat uitdampen.
- Leg de stokvis in een laagje water met olie en stoom gaar.
- Voeg na 5 minuten de calamares toe en controleer na totaal 10 minuten de garing van de vis (die moet in lamellen uit elkaar te halen zijn maar mag nog best stevig zijn).
- Serveer de warme vis en calamaris naast de lauwe uitgedampte groentes en de eieren en zet de aioli ernaast.
Beste, ik heb Stokvis meegenomen uit hoge Noorden toen we daar waren in jan. Alles volgens proceduren gedaan. Weken ontvellen graten eruit etc. We zien na bereiden dat we geen mooie witte vis stukjes hebben maar meer gelig en na verschillende beridings wijze v uren blijven ze gelig en nog steeds wat hard? Wat zou er fout zijn gegaan? Kan iemand mij tippen