Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 10 ml chilisaus
- 15 ml mirin Japanse rijstazijn
- 200 ml zonnebloemolie
- evt. wat Thaise zoete chilisaus
- zout en peper
- 4 grote aardappels geschild
- 1 pakje tempurabeslag*
- koolzuurhoudend mineraalwater
- 20 g fijngehakte koriander
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng de eidooiers, chilisaus en mirin goed met een mixer of een garde tot een homogene massa en voeg druppel voor druppel de olie toe. Als de massa pakt schenk je in een dun straaltje onder voortdurend kloppen de rest van de olie erbij. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat Thaise chilisaus.
- Snijd de aardappels met een mandoline, kaasschaaf of scherp mes in dunne plakken. Laat ze minimaal 15 minuten in koud water staan, giet ze af en droog ze met een theedoek of keukenpapier.
- Maak het tempurabeslag volgens de aanwijzingen op het pak en met koolzuurhoudend mineraalwater of volgens onderstaande methode en voeg de fijngehakte koriander toe.
- Verwarm de frituur (of een zware pan met een 5 cm dikke laag arachideolie) tot 190°C en frituur hierin de door het beslag gehaalde plakjes aardappel tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier, breng op smaak met zout en serveer direct met de chilimayonaise.
- * Heb je geen tempurabeslag? Meng 200 gram bloem met 50 gram maïzena en wat zout. Meng dit met een losgeklopt ei en 200 ml koolzuurhoudend mineraalwater.