Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1,2 kilo kleine rode aardappels
- 200 ml basis vinaigrette (zie recept)
- 100 ml rode wijnazijn
- 1 in rode ui dunne halve ringen
- 20 takjes platte peterselie gesneden
- 4 takjes oregano de blaadjes gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Pak de aardappels individueel in aluminiumfolie en leg ze aan de zijkant van de bbq op het rooster. Draai regelmatig om en controleer na een uur de garing.
- Meng ondertussen de vinaigrette met de wijnazijn, de salade moet een beetje zuur zijn.
- Laat de aardappels afkoelen tot handwarm, haal ze uit de folie, snijd ze in plakken en meng ze nog warm met vinaigrette, rode ui en oregano. Breng op smaak met zout en peper
- Controleer vlak voor het opdienen of de salade juicy genoeg is, de vinaigrette trekt namelijk behoorlijk in de nog warme aardappel, en bestrooi met peterselie.