Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 750 g aardappelen geschild en in blokjes, vastkokers
- 500 ml kipen-bouillon
- 500 ml water
- 30 ml azijn
- 4 el mayonaise
- 3 el crème fraîche
- 1 el mosterd
- 1 el peterselie fijn gehakt
- 1 el bieslook fijngehakt
- 2 tl suiker
- 1 in zure appel geschild enblokjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 augurken* inblokjes
- 2 eieren gekookt en in blokjes
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Was de blokjes aardappel een paar keer zodat het spoelwater niet meer naar zetmeel smaakt (proeven hahaha).
- Breng bouillon en water aan de kook en gaar hier de aardappels in tot bijtgaar (als je denkt dat ze nog 2 minuten moeten zou ik stoppen). Giet direct af en laat uitdampen.
- Meng azijn met mayonaise, crème fraîche en mosterd, en daarna met peterselie en bieslook. Breng op smaak met suiker, zout en peper.
- Meng de mayonaise-saus met de aardappelblokjes, appel, ui, augurk en ei en breng wederom op smaak.
- (als de aardappelsalade te droog is kun je nog wat crème fraîche of bouillon toevoegen).
- Verdeel de aardappelsalade en de kaviaar in 6 porties, vul op ieder bord een steekring met aardappelsalade en verdeel daar de kaviaar op (als je 1 steekring hebt doe je dit na elkaar, heb je er 6 dan zou ik de ringen er vanaf halen op het moment dat je de borden op tafel zet.
Notities
Liever geen kruimige aardappel voor de salade maar een vastkoker. Denk aan Nicola's of Friedlanders, die schillen ook lekker snel want groot. Roseval zier er juist cool uit als je ze niet schilt, Opperdoezer of La Ratte zijn wat exclusiever en ook superlekker.