Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 kg kriel
- 200 ml olijfolie
- 300 ml azijn
- 100 ml water
- 1 witte ui gesnipperd
- 1/2 bos krulpeterselie gesneden
- 5 tenen knoflook schoon maar heel
- 1/2 rode paprika gesneden
- 2 Spaanse pepers ontzaad
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- Maldon zeezout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Kook de krieltjes in de schil in ruim water met wat zout tot gaar, giet af, laat uitdampen en prik eenmaal lauw 30 keer (per aardappeltje) in met een saté-prikker (tot de kern).
- Meng de olie met azijn, water, ui. knoflook, paprika, Spaanse peper, peterselie, zout en peper tot het zout is opgelost en giet over de aardappels in een afsluitbare pot (pot afvullen tot de rand met vocht).
- Sluit de pot af en laat 24 uur laten marineren (let op; in de koeling gaat de olijfolie hard worden en stopt het marineren, althans dan kan de olie niet echt in de aardappel dringen).
- Laat de aardappels uitlekken en bestrooi met Maldon zeezout.