Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Passieve Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 100 g boter
- 100 g bruine basterdsuiker
- 5 Elstar appels geschild en in 2-en
- 1 rol bladerdeeg
- 300 ml crème fraiçhe of vanilleijs
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Smelt de boter in een Lodge gietijzeren skillet van ø 26 cm (ander merk mag ook, andere maat mag ook maar dan moet je de hoeveelheden aanpassen)
- Voeg bruine basterdsuiker toe en laat smelten tot de suiker is opgelost (de thrillseeker gaat nog wat verder en maakt karamel, geen sinecure in een zwarte pan).
- Voeg de appels toe en gaar een half uur op een zacht pitje. Draai de appels af en toe om.
- Controleer de garing, de appels moeten zacht aanvoelen maar niet mushy zijn. Laat afkoelen.
- Bedek de skillet met het uitgerolde bladerdeeg en snijd de overhangende flappen weg (Isabel legt die gewoon op de rest van het bladerdeeg).
- Bak de taart 30 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven, laat 5 minuten afkoelen en draai haar om op een bord.
- Serveer de tarte Tatin met crème fraiçhe of vanilleijs