Recept Afdrukken
Korianderaoli
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Prep Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Pureer olie, knoflook en zout in de blender en voeg koriander toe (met stelen).
  2. Laat afwisselend op hoge en lage toeren draaien tot een gladde puree en meng met de mayonaise.
  3. Laat de smaken een half uur infuseren en stel eventueel bij met zout en peper.
Notities

Niet dol op koriander? Helemaal niet raar, dit is namelijk genetisch bepaald via het gen OR6A12. Bij een onderzoek onder 30.000 proevers bleek dat 1 op de 6 proevers last heeft van een overdadige zeepsmaak in de mond na het eten van koriander, dit waren allen dragers van dat dubbele gen! Braintraining zou je er vanaf kunnen helpen, maar of je daar zin in hebt. Vandaag geen koriander dus? Laat het weg en verdubbel de knoflook, of gebruik platte peterselie, of kervel in plaats van koriander.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.