Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 700 g rundergehakt
- 150 g lamsgehakt
- 5 tenen knoflook
- 100 g broodkruim panko
- zhug
- zout en peper
- 6 tomaten optioneel
- 2 groene paprika's in strips, optioneel
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng runder- en lams-gehakt met broodkruim en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Laat een uur rusten en zo de smaken infuseren (proef eventueel door een klein gehaktballetje even in een pannetje kokend water te dompelen).
- Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2).
- Verdeel het gehakt in 12 porties, rol tot balletjes en vorm tot kleine burgertjes.
- Spies 3 burgertjes aan 2 rvs spiesjes (2 spiesjes draait makkelijker).
- Schroei de burgertjes om en om dicht en gaar in ± 8 minuten door naar een kern van 60ºC.
- Haal van de spiesjes en serveer met de zhug.