Prep Tijd | 45 minuten |
Passieve Tijd | 60 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 el olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- 600 g gehakt
- 5 takjes platte peterselie alleen de b laadjes gesneden
- 10 blaadjes verse basilicum gesneden
- 200 ml rode wijn
- 200 ml groentebouillon
- 440 g tomaten pellati in blik
- 8 lasagna-vellen in stukken
- 100 g spinazie gescheurd
- 125 g ricotta
- 125 g mozzarella in stukjes
- Parmezaanse kaas (naar smaak) geraspt
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Fruit de ui en knoflook in olijfolie tot ze glazig zijn, voeg tomatenpuree en gehakt toe en bak met behulp van een vork tot een rulle massa.
- Voeg peterselie, basilicum, rode wijn, bouillon en tomaten toe en laat minimaal een uur zacht pruttelen* (af en toe roeren). Breng op smaak met zout en peper.
- Zo, je hebt nu een Sugo Bolognese gemaakt maar we zijn nog niet klaar… (of wel, pasta en Parmezaan en je hebt een maaltijd!).
- Steek de stukken lasagna-deeg in de saus en controleer na 20 minuten de garing van de pasta.
- Roer als de pasta gaar is spinazie door de saus, wacht tot ze zacht is en roer er dan ricotta en mozzarella doorheen. Breng op smaak met zout en peper en zet nog 5 minuten naast het fornuis.
- Serveer met Parmezaanse kaas, what else…
Notities
* Hoe langer dat pruttelen duurt hoe lekkerder de saus wordt. Pas wel op voor aanbranden, voeg af en toe wat water toe.