Gnocchiflette
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
4
personen
45
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
45
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
50
g
boter
50
g
bloem
500
ml
melk
geraspte kaas*
naar smaak
800
g
aardappel
400
g
zout
200
g
bloem
4
eidooiers
100
g
Parmezaanse kaas
reblochon
Instructies
Laat boter langzaam smelten en meng met bloem.
Laat de bloem en de boter ± 10 minuten garen, roer regelmatig, houd het vuur zo laag mogelijk zodat de roux zo min mogelijk kleurt.
Voeg 1/3 deel van de melk toe en roer goed door zodat er geen klonten ontstaan.
Voeg de rest van de melk toe en breng onder voortdurend roeren tegen de kook aan.
Controleer of je béchamelsaus naar bloem smaakt, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en passeer door een fijne zeef.
Meng de warme béchamelsaus met de geraspte kaas en zorg dat de kaas volledig smelt.
Gaar de aardappelen op zout in 40 minuten gaar in een op 180ºC voorverwarmde oven wrijf deze warm door de trommelzeef (tamie).
Meng de bloem en de dooiers door de aardappels en tenslotte de kaas.
Vorm de gnocchi’s door kleine balletjes te rollen en aan een kant met de tanden van een vork iets plat te drukken.
Blancheer de gnocchi in kokend gezouten water. Ze zijn gaar waneer ze gaan drijven.
Giet af, meng met de saus, beleg met plakken reblochon en zet nog 15 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.