Prep Tijd | 45 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- geraspte kaas* naar smaak
- 800 g aardappel
- 400 g zout
- 200 g bloem
- 4 eidooiers
- 100 g Parmezaanse kaas
- reblochon
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat boter langzaam smelten en meng met bloem.
- Laat de bloem en de boter ± 10 minuten garen, roer regelmatig, houd het vuur zo laag mogelijk zodat de roux zo min mogelijk kleurt.
- Voeg 1/3 deel van de melk toe en roer goed door zodat er geen klonten ontstaan.
- Voeg de rest van de melk toe en breng onder voortdurend roeren tegen de kook aan.
- Controleer of je béchamelsaus naar bloem smaakt, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en passeer door een fijne zeef.
- Meng de warme béchamelsaus met de geraspte kaas en zorg dat de kaas volledig smelt.
- Gaar de aardappelen op zout in 40 minuten gaar in een op 180ºC voorverwarmde oven wrijf deze warm door de trommelzeef (tamie).
- Meng de bloem en de dooiers door de aardappels en tenslotte de kaas.
- Vorm de gnocchi's door kleine balletjes te rollen en aan een kant met de tanden van een vork iets plat te drukken.
- Blancheer de gnocchi in kokend gezouten water. Ze zijn gaar waneer ze gaan drijven.
- Giet af, meng met de saus, beleg met plakken reblochon en zet nog 15 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.