Roer met een garde de ‘gonaden’ (zee-egel) door de kreeftenglace, klop de melk erdoor breng tegen de kook en haal van het vuur. Breng op smaak met citroensap.
Bak de spekjes uit in 1 eetlepel olijfolie en passeer door een zeef.
Bestrooi de kabeljauw met zout en bak rondom aan in 2 eetlepels olijfolie. Laat niet kleuren en schuif de vis in een op 130ºC voorverwarmde oven.
Grill de little gem aan beide kanten krokant en snij doormidden.
Controleer de kabeljauw na 15 minuten in de oven of het vlees goed in lamellen loskomt.
Verwarm de saus nogmaals tot onder het kookpunt, laat een paar minuten staan en roer het eiwit door de saus.
Serveer de kabeljauw met een kwart little gem met wat spekjes en met de opheschuimde saus (met Airtender of staafmixer).
Notities
*De zee-egel proef je niet direct als zodanig terug maar geeft een ongelooflijke diepte aan de saus.