Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 10 g zee-egel vlees*
- 100 g kreeftenglace
- 40 ml melk
- citroensap naar smaak
- 50 g ontbijtspek in dobbelsteentjes
- 3 el olijfolie
- 600 g kabeljauwrugfilet
- 2 kropjes little gem in de lengte doormidden
- 20 g eiwit
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Roer met een garde de ‘gonaden’ (zee-egel) door de kreeftenglace, klop de melk erdoor breng tegen de kook en haal van het vuur. Breng op smaak met citroensap.
- Bak de spekjes uit in 1 eetlepel olijfolie en passeer door een zeef.
- Bestrooi de kabeljauw met zout en bak rondom aan in 2 eetlepels olijfolie. Laat niet kleuren en schuif de vis in een op 130ºC voorverwarmde oven.
- Grill de little gem aan beide kanten krokant en snij doormidden.
- Controleer de kabeljauw na 15 minuten in de oven of het vlees goed in lamellen loskomt.
- Verwarm de saus nogmaals tot onder het kookpunt, laat een paar minuten staan en roer het eiwit door de saus.
- Serveer de kabeljauw met een kwart little gem met wat spekjes en met de opheschuimde saus (met Airtender of staafmixer).
Notities
*De zee-egel proef je niet direct als zodanig terug maar geeft een ongelooflijke diepte aan de saus.