Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 400 ml melk
- 200 g amandelspijs
- 4 blaadjes gelatine
- 400 ml slagroom
- 40 g suiker
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verwarm de melk met de amandelspijs, roer alles los en laat even trekken.
- Week de gelatine in koud water en knijp uit.
- Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes in de warme melk oplossen en passeer alles door een fijne zeef. Laat afkoelen tot handwarm.
- Klop de slagroom lobbig met de suiker en meng met de lauwe amandelmelk.
- Schenk het mengsel in bakjes of vormpjes* en zet ze minimaal 2 uur in de koeling.
Notities
Ik gebruik vaak siliconen vormpjes. Randen losnijden en 10 seconden in het warme water hangen. Omdraaien en zorgen dat het vacuum van de bodem gaat.