Prep Tijd | 25 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 25 g blauwe rozijnen
- 30 ml rum
- 110 g bloem
- 4 eieren
- 75 ml volle melk
- 8 g vanillesuiker
- 1 klontje roomboter
- 50 g appelmoes
- 50 g preiselbeerencompote
- 5 g poedersuiker
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de rozijnen een half uur wellen in de rum.
- Meng bloem met 3 eieren, melk en vanillesuiker tot een glad beslag en roer er daarna de gewelde rozijnen door (inclusief de rum).
- Gebruik van het vierde ei alleen het wit, klop dat stijf en spatel door het beslag.
- Verhit boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag (de echte chef bakt in een plaatstalen nooit met zeep schoongemaakte koekenpan van Debuyer) en bak hier het beslag 4-6 minuten zacht in aan, met een deksel op de pan.
- Draai de pannenkoek om, laat nog kort bakken en trek dan met behulp van 2 vorken in stukken.
- Serveer warm met appelmoes, of zoals in Tirol met pruimen- of kersen-compôte en bestrooi met (veel) poedersuiker.