Recept Afdrukken
Jus de veau
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Prep Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
liter
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de kalfsbotten 30 minuten in een op 250º C voorverwarmde oven en draai een paar keer om.
  2. Voeg schenkels en groente toe en zet nog 10 minuten terug in de oven.
  3. Schep* botten, schenkels, vlees en groente over in een grote pan en vul op met water (scheppen zodat het merendeel van het gesmolten vet in de braadslede blijft zitten).
  4. Breng de inhoud van de pan tegen de kook aan en schuim regelmatig af.
  5. Laat 6-8 uur zacht pruttelen.
  6. Passeer de fond door een fijne zeef en laat inkoken tot ± 750 ml.
  7. Laat een nacht volledig afkoelen in de koeling en haal voorzichtig het vet van het oppervlak. Verdeel in 5 porties (verwarmen/vacumeren doe ik).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.