Ik geef de komende dagen wat receptjes voor een onbezorgde oudejaarsavond dus houdt ze in de gaten!
Ik zelf ben heel erg van de voorbereiding, op...
Verder lezen
Allereerst maar eens even excuus aan alle Italiaanse lezers, hoe durf ik hun Culinair Erfgoed te bezoedelen met room..., sorry, het zal niet meer gebeuren,...
Verder lezen
Ik krijg vandaag een smoker op proef, zo'n vierkante super-geïsoleerde toverdoos, ben benieuwd! Om vast in de stemming te komen alvast een superwimpel BBQ-gerechtje
Spitskool in wedges, om...
Verder lezen
Ik heb vorige week bij Momofuku in New York zulke verschrikkelijk lekkere spruitjes gegeten, ik heb ze thuis direct nagemaakt…
Spruitjes met vissaus
4 personen
500 gram spruitjes,...
Verder lezen
Eten in Oorlogstijd is een tentoonstelling die momenteel te zien is in het Verzetsmuseum in Amsterdam. Samen met Angelique Schmeink, Pierre Wind, Bobby Rust en...
Verder lezen
250 ml appelciderazijn
1 liter water
1 eetl suiker
2 theel zout
1 rode biet, geschild en in 4-en
12 eieren, hardgekookt en gepeld
150 gram mayonnaise
10 takjes dragon, alleen de...
Verder lezen
Ik heb voor de kerst mijn favoriete kookboek gekregen, koken “con amore” van Sofia Loren, de vrouw heeft er nog behoorlijk naar moeten zoeken, en...
Verder lezen
Volgens de Fransen draait het maar om 5 verschillende sauzen in de wereld, althans hun wereld. Béchamel, Espagnole, velouté, tomate en Hollandaise. Carême dacht daar...
Verder lezen