Na de mini-caponata ook een mini-ratatouille, omdat het gewoon veel lekkerder is om alle groenten apart te garen en op smaak te brengen. De ratatouille verschilt niet veel van de caponata maar is toch heel anders.
Courgette in plaats van bleekselderij en gewone tomaat in plaats van kerstomaat. Weet je wat, gebruik de receptne door elkaar heen en geef er je eigen twist aan. Zwarte (Taggiasche of Cailletier) olijven is er lekker bij, gespoelde en uitgeknepen kappertjes, stukjes ansjovis…, ga lekker los!
Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
- 100 g rode ui gesnipperd
- 4 el olijfolie
- 400 g tomaat ontzaad en gesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 75 ml rode wijnazijn
- 8 takjes platte peterselie gesneden
- 1 takje rozemarijn heel
- 2 in aubergine schil, enbrunoise
- 1,5 in rode paprika brunoise
- 1 in courgette brunoise
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
- Fruit ui in aan in olijfolie en haal 3/4 uit de pan.
- Voeg tomaat toe en gaar 3 minuten. Voeg knoflook toe en laat nog 3 minuten garen, blus af met rode wijnazijn en laat iets indampen.
- Bak in pan 2 aubergine’s rondom aan met 1/4 van de ui, mag best een beetje donker worden
- Bak in pan 3 paprika rondom aan met 1/4 van de ui en laat garen tot ze zacht zijn.
- Bak in pan 4 courgette rondom aan in het restant van de ui, en laat garen tot ze zacht zijn.
- Breng pan 1-2-3-4 op smaak met zout en peper.
- Maal de tomaat fijn in de blender, voeg peterselie en rozemarijn toe, houd nog 5 minuten warm en verwijder de rozemarijn.
- Meng de groentes met de tomatensaus en controleer de smaken.
Van de aubergine alleen de schil met wat aanhangend vruchtvlees gebruiken. Probeer aubergine, paprika en courgette in dezelfde maat blokjes (brunoise) te snijden, komt het mondgevoel, en dus ook de smaak, ten goede.