De dag na Tokyolima en J. Baroski, een deel van de groep gaat na het eten nog even terug naar Baroski, is een zware! Laat geworden, natuurlijk, wat wil je in Hong Kong op een zaterdagavond, lekker gegeten en vooral lekker gedronken… De 2 jonge dametjes trekken het vandaag niet helemaal, blijven wat pips op hun bedje liggen, dus de mannen gaan een stukje varen. De boot brengt ons rond het eiland, door de ramvolle haven van Aberdeen (nieuwjaar dus iedereen vrij) en meert rond lunchtijd af aan de steiger van Lama Island alwaar de eerder genoemde Miss Pun restaurant Rainbow voor ons heeft geboekt. Aan de kade, op een soort steiger, tussen de aquaria, grote ronde tafels met lazy Susans, een blind paard kan er geen kwaad doen.

We gaan maar niet te avontuurlijk vandaag, dus laten de zeeslakken, scheermessen en andere exotica links liggen, scallops met garlic,

shrimps met garlic, langoustines met honing en peper, seafood fried rice en natuurlijk voor de liefhebber een schaaltje sweet & sour pork.

Het smaakt allemaal heerlijk, en als we klaar zijn worden alle vuile borden en schalen in een bak gegooid, glazen in een andere bak, er wordt een pot thee over de lazy Susan gegooid, die daarna met het tafelkleed wordt schoongeveegd. Het tafelkleed wordt daarna dichtgevouwen, alle chopsticks, servetten, afval wordt allemaal in het kleed gerold en alles wordt in één keer afgevoerd. We hebben het getimed bij de buren, na vertrek van de gasten zitten er in minder dan 4 minuten 12 nieuwe gasten aan een gedekte tafel. Bizar!!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.