We waren bij mevrouw Hamersma, te lunchen en ze maakte voor ons deze godsliederlijk lekkere radijssalade naar recept van Alison Roman uit Lekker Thuis (Spectrum, 2021). Gelukkig was meneer Hamersma er ook en dronken we er de verrukkullukke rosé van Domaine Tempier uit Bandol (F, 2019) bij.
3 dagen later natuurlijk meteen dat boek bij haar gehaald en met wat cocktailrecepten (yuzu-saké met vodka opvullen met Fevertree Light) naar Pasteuning gereden…
Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 10 g tijm gerist en gehakt, vers
- 2 el sumak ijzerkruid
- 1 bos radijzen met loof doormidden gesneden
- 2 tenen knoflook gekneusd
- 2 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 3 el boter
- 2 el verse za'atar
- peper en zeezout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Rooster sesamzaad enkele minuten in een koekenpan (pas op met zwart sesamzaad, je ziet niet dat het verbrandt), haal de pan van het vuur, roer er de tijm en sumak doorheen, breng op smaak met zout en laat afkoelen.
- Bak radijsjes en knoflook aan in olie en breng direct op smaak met zout en peper.
- Voeg na 2 minuten azijn en boter toe, laat de boter smelten, haal alles van het vuur en roer de za’atar door de radijsjes.
- Schep alles op een platte schaal, breng op smaak met zeezout en meer za’atar.