Heerlijke dag, kan niet anders zeggen. Vroeg uit de veren, vriendin Janine uit het echtelijk bed getrokken en om 9.45 sharp in het pittoreske Doorn. Het wordt een drukke dag, de zon staat hoog aan de hemel, als het zachtjes begint te regenen. De dames van de grafologie ruilen hun buitenlocatie in voor ons tentje, de mevrouw van de prachtige keuken kijkt het allemaal aan, en de meneer achter de Aga (ik) kookt rustig door. 6 gerechtjes uit mijn LIGHT boek; gehaktballetjes met aubergine en feta, Thai beef salad, garnalen in spicy kokossoep, viskoekjes met spicy korianderdip, lamskebabs met muntyoghurt en curry van aubergines. Vandaag het eerste recept. Had ik trouwens verteld dat ik de boel ga updaten vanaf 1 oktober, met een heus receptenregister. Blijf me volgen……
gehaktballetjes met aubergine en feta
6 personen
300 gram aubergine, in kleine blokjes
1 eetl. olijfolie
300 gram gehakt, zo mager mogelijk
5 takjes bladpeterselie, alleen de blaadjes fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
5 takjes munt, alleen de blaadjes fijngehakt
150 gram magere feta, gekruimeld
1 ei
1 citroen, alleen het rasp
zout en peper
Rooster de aubergineblokjes minimaal 10 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze goed gaar zijn. Laat ze iets afkoelen en meng ze met gehakt, peterselie, knoflook, munt, feta, ei en citroenrasp en breng op smaak met zout en peper. Maak balletjes van het mengsel en bak ze zachtjes gaar in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Serveer ze direct, of warm ze later even op in de koekenpan of de oven.
(er hoort nog een sausje bij, komt morgen….)