Na een weekje in la douce France is het goed om weer even wat meer nadruk op groente te leggen, vandaar deze Provençaalse tian. Omdat groente in de winter nooit zoveel smaak hebben raad ik je aan om sowieso biologisch te kopen en niet te bezuinigen op knoflook en tijm

Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 groene courgettes in plakjes
- 2 gele courgettes in plakjes
- 2 kleine aubergines in plakjes
- 5 pomedori tomaten in plakjes
- 3 rode uien in plakjes
- 5 takjes tijm
- 3 in tenen knoflook in plakjes
- 100 ml olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Smeer een braadslede in met olie
- Maak stapeltjes van 2 kleuren courgette, aubergine en ui en leg de stapeltjes als wieltjes in de braadslede. Steek met regelmaat een plakje knoflook tussen de groentes.
- Besprenkel met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en zet 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC.
Doet me vooral denken aan de film “Ratatouille”
Waarom zou je in februari zin hebben in zo’n zomers gerecht? Kook met de seizoenen, ook nu, er is zoveel lekkers als je een beetje creatief bent.