
Maar vanaf volgende week La cazerne blanche…. Nieuw interieurtje, zelfde layout, in de oude Promerskazerne van Jan in Naarden DC. Lunchmenu’tje van € 35,=, samen met neef Cees, bestaat uit een amuse van gebarbecuede zalm met schuim van kokos, waarna als voorgerecht een Mediterrane terrine van paprika, aubergine, kabeljauw, zalm, krokante spiering en linzenmayonaise. Primabeginnetje, met een glaasje heerlijke Viñas de Radiquero, Somontano (E, 2009), de “huiswijn” van de Jeunes Restaurateurs.
Pièce deze middag is een stukje op de huid gebakken zeebaars (kennen we langzamerhand wel), ingestoken met laurier wat direct in Cees zijn verhemelte prikt, quinoa, provençaalse groente (zie de tomaat en de courgette) en een beurre blanc met bloedsinaasappel…. Wat zal ik zeggen, het is allemaal best!
We eindigen met een paar kaasjes en tikken na anderhalf uur af. Dejeuner rapide, prima!
Dergelijke porties zijn goed voor de slanke lijn.