Een van mijn trouwste bezoekers klaagt. Het valt haar op dat ik minder schrijf (overigens irriteert ze zich ook aan het feit dat het lijkt of Steven en Mike m’n blog als een soort datingsite gebruiken). Ze heeft gelijk! Mei-juni is de drukste periode van het jaar, Smart Cooking voor studenten, nieuwe agenda, de Smart Food boekjes, ik werk me uit de naad. Nu is een kort stukje een paar minuten werk, maar het moet wel ergens over gaan, en ik maak momenteel niets mee, behalve dat ik gisteren van het paard ben geflikkerd.
Enfin, om het leed te verzachten zijn we gisterenavond even gaan eten in Promers, gesitueerd in de vestingwallen van Naarden. Ik was hier nog nooit geweest, schande, tot deze middag, toen ik er een klusje voor Falcon fornuizen moest bespreken. Meteen s’avonds terug, en geweldig gegeten. We begonnen met een 3-tal amuses, soepje van venkel met mosterd, empenada met geitenkaas en truffelmayonaise, en wat sauce romescu met kleine toastjes. Ik was s’middags al Jeroen van Residence wijnen hier tegengekomen, dus wist ik dat de Avgvstvs (E, 2004) op de kaart stond, heerlijk. We begonnen met een fondue van tomaat met gegrillde coquilles, kruidensalade, kruidenmayo en gereduceerde balsamico, die helemaal in balans was. Daarna een gegrillde canner (klein kreeftje) met wat duxelles (champignons) in de kop, gegrillde groentes en een saus van gegrillde paprika. Ontzettend lekker, met een licht Marokkaanse touch. Het laatste gerecht van deze korte stop (we hadden gezegd dat we snel weer weg wilden, kinderen alleen thuis, je kent ‘t …) was een aan 1 kant gebakken kalfslende met de laatste Hollandse asperges, linzen uit Puy, uitgebakken spek, morilless en gepofte knoflook, super. Hierbij een glaasje Millflores (E, 2005) en nog een glaasje Ca Del Solo Big House Red van Bonny Doon, altijd lekker.
Bottom line; eindelijk een restaurant in het Gooi waar je behoorlijk (goed) kunt eten, hèhè.
Prachtige aflevering: Twee studenten, die nauwlettend het culinair spektakel dat ‘Topchef 2010’ heet volgen, zijn weer eens aan de buis gekluisterd!
Beter dan de tomaat verwerken in de beignets is ons echter ook niet gelukt…
En als kleine reactie op ‘Cato’: Als er al iemand gestopt is met kijken komt dat zeker niet door Julius! Prachtkerel!