Een recept wat eigenlijk vanzelf gaat, kwestie van de bbq goed opstoken en constant op temperatuur houden, beslist geen zware opgave. Essentieel zijn goede spullen! Ik vertrouw sinds jaar en dag op mijn Big Green Egg (dit recept kan alleen met een bbq met een deksel worden gemaakt), koop goede houtskool, wokkels om het vuur aan te maken in plaats van die witte blokkies, en een goede kernthermometer, de rest is dan easy.

Overigens kun je ook hele goede kant en klare rub kopen bij Vuur en Rook.

Recept Afdrukken
Procureur
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten van de rub en haal het liefst even door een vijzel, molen of keukenmachine zodat alle korreltjes hetzelfde zijn.
  2. Wrijf de rub goed in de procureur en laat een hele nacht intrekken.
  3. Stook je bbq rond de 100ºC en plaats een platesetter.
  4. Leg de procureur op het rooster met de vette kant naar boven en zet een lekbakje, eventueel gevuld met wat vocht (water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue
  5. Breng in een uur of 8 naar een kerntemperatuur van 80ºC terwijl je de temperatuur van de barbecue goed rond die 100ºC houdt.

Reacties

  1. Door Eric

    Ben er mee bezig wel lastig om een Webber op 100 graden te krijgen maar om hem daar te houden
    Nu 4 uur er in en ziet er super uit en ruikt heerlijk

  2. Door Eric

    Update heerlijk

    Zelfs 2 mensen die geen varken eten vonden het heerlijk
    Super probeer het maar lief er geen woord van

  3. Door Sanehv

    Er staat 2x koffie in het recept. Klopt dat ?

  4. Door Bert Niemann

    Net klaar. Geweldig! Je wilt er in blijven dooreten. Voor iemand die niet van pittig houdt iets minder peper gebruiken. Ook een vegetarier gaat hier voor de bijl denk ik.

    De koffie heb ik niet helemaal begrepen, maar zal z’n doel hebben. Ik ga zeker vaker een dryrub gebruiken.. ik hou van een scherp randeje.

  5. Door JP

    Heerlijk! Heb een 2 kg stuk voor 8 personen bereid, ruim 5 uur op de kamado gehad (The Bastard Compact rooster ø34 cm). Uitschieter naar 150 °C gehad maar dit vlees blijkt tolerant, vleesthermometer niet boven 75 °C gezien. Heeft best gesmaakt met een prettig scherp randje; hij viel nog niet uit elkaar als voor pulled pork. Met drie bijgerechten was ’t ruim voldoende. Aanrader.

  6. Door Jeje cd Berg

    Mijn vader deed het voorheen in de oven met in een slee met een slee erop dan de oven op 70 graden na 7 a 8 uur was het klaar en zo zacht dat je er met een vork kon stuk trekken mijn vader gebruikte het over de frietjes in zijn snackbar het is de voor loper geweest van het patat met stoofvlees .

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.