
Vrijdagmiddag 15.30, de bar van Ron Blaauw restaurant vult zich langzaam met gasten. M’n moeder, de vrouw, de kids, journalisten, cameraploeg van SBS6, mn vriend Steven, m’n vrienden van de G6, Braakhekke, meer culi’s, Jacques Hermes, Marjan Ippel, Jonah Freud, enfin, om 16.15 is de hut redelijk vol en zit iedereen aan de Bulles. Uitgever Arjan Weenink spreekt zijn waardering uit over de samenwerking en eindelijk ben ik aan de beurt. Wat moet je zeggen… Ik heb altijd een dubbel gevoel als een boek klaar is. Enerzijds natuurlijk blij, trots en fier, anderzijds vind ik “the making of” zo leuk dat ik het altijd weer jammer vind als het dan klaar is, buiten het feit dat ik altijd direct dingen zie die natuurlijk beter hadden gekund, of minuscule foutjes. Enfin, verhaaltje, dank lieve moeder voor het baren, lieve vrouw voor je geduld, lieve Dennis voor de mooie foto’s en neef Cees dat je op al die verjaarsborrels bent blijven doorzeuren dat ik een boek moest maken.
We gaan richting finale en ik leg de lieve gasten uit waarom ik een kookboek geef aan een chef met 2 Michelinsterren. Omdat het m’n vriend is!!
Ik zet de bril af, zucht eens, knuffel meneer Blaauw, die er direct zijn I-pad bijhaalt. Zijn mise en place zit goed in elkaar en na een korte introductie, we gaan zo maar even 25 jaar terug, breekt het vuurwerk los. Een geweldig verhaal, met een kop, een staart, een pointe en zelfs nog een goede grap. Een verhaal van een vriend, te cool. Lang verhaal kort, applaus, nog een glaaske, nog een foto’tje, en we eindigen uiteindelijk bij de kroeg aan de overkant, het onvolprezen Bédier, met bier en bitterballen. Mooie middag, lieve warme mensen, top-happen, en een mooi verhaal van mijn vriend. Blij!!
foto’s © Dennis Brandsma
super mooi boek geweldige recepten