gevonden!!

1  meng mosterd, tomaat en witte wijn met een garde tot een basissaus.

2. bak de stukken kip met de knoflook en de boter in de olie in een cocotte (pan met dikke bodem).

3. haal de kip licht bruin gekleurd met de helft van het vet uit de pan en deglaceer  het restant van het vet met 2 eetlepels rode en witte wijnazijn.

4. sluit de cocotte af met een deksel en laat op laag vuur 2 minuten  garen.

5. draai de stukken kip om en  deglaceer nogmaals. Dek weer af.

6. herhaal dit 4 tot 5 keer.

7. voeg de saus toe, meng goed, dek af breng aan de kook.

8. laat ± 10 tot 12 minuten zacht garen.


9. passeer de saus door een zeef en voeg de room toe.

10. controleer de garing van de kip, breng de saus op smaak  en serveer over de kip.


*recept origineel van Pierre Gagnaire

Reacties

  1. Door Mia

    Dank je wel ! voor het recept.Ik sla het op 🙂 Ik kijk al weer naar de volgende Topchef uit.,ik heb zo genoten op facebook en tv en van I-padd van rtl.Geweldig dat dit kan en ik altijd mopperen op comp enz.Is het dan wel eerlijk dat ik er nu plezier in heb met Topchef ? Welterusten 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.