Bouillon staat vandaag centraal in Julius’ Voorraadkast maar we gaan eens van het vlees-kip pad af met deze vegetarische bouillon helemaal tjokvol gevuld met zomergroente. Tikkie spicy (voor mij mag er meer peper bij) en met een diepe smaak door de kombu.

Hij staat bij de soepen in mijn nieuwe Eenpansbijbel (komt najaar ’23 uit) maar als je alleen de groente uit de bouillon schept heb je ook een super-garnituur. Hieronder is het bijna een maaltijd, met zo’n 250 gram groenten de neus…

Wil je toch nog even bijgespijkerd worden over ‘normale’ bouillon klik dan hier.

Recept Afdrukken
Pot au feu van zomergroenten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng water met kombu tegen de kook aan en schuim 5 minuten regelmatig af met een schuimspaan.
  2. Voeg steranijs, kardemompeulen, kruidnagel, sechuanpepers, gember, Spaanse peper, citroenblad, en sojasaus toe, laat 45 minuten trekken tot een oosterse “bouillon” en passeer door een zeef.
  3. Verwarm worteltjes, knolselderij, haricots verts, peultjes en doperwtjes in de oosterse bouillon tot beetgaar (begin met de worteltjes en de knolselderij, na 3 minuten de haricots verts en de peultjes en na weer 1 minuut de paksoi).
  4. Vul 4 kommen of borden met taugé, leg hierop de groentes en vul op met de bouillon. Bestrooi met bieslook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.