Een pot-au-feu met uitsluitend rundvlees uit het legendarische restaurant Allard in Parijs, een half uurtje lopen van de Bastille, die vandaag 231 jaar geleden werd bestormd. Het is vandaag Quatorze juillet!!
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 2,5 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 kilo runder riblappen in blokjes van 2x2 cm
- 3 uien doormidden
- 3 kruidnagels gestoken in de uien
- 1 stengel bleekselderij
- 1 bouquet garni* (peterselie-tijm-laurier)
- 10 zwarte peperkorrels
- 500 g winterpeen in blokjes
- 2 meiknolletjes in geschild en4-en
- 500 g prei gesneden
- 500 g aardappel geschild en in 2-en
- tomatensaus optioneel
- zout & peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng het vlees in 3 liter water in een ruime pan tegen de kook aan. Schep de eerste 10 minuten het schuim met een schuimspaan van de oppervlakte en zet daarna het vuur zachter.
- Voeg uien, kruidnagel, bleekselderij, bouquet garni en peperkorrels toe en laat 2,5 uur zachtjes sudderen.
- Probeer na 2,5 uur zoveel mogelijk vet van het oppervlak af te halen en voeg de peen, meiknol, prei en aardappel toe. Gaar nog 45 minuten door en controleer de gaarheid van de aardappels. Verwijder de uien.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer het gesneden vlees met de groente en een beetje bouillon. Lekker met tomatensaus.