Een pot-au-feu met uitsluitend rundvlees uit het legendarische restaurant Allard in Parijs, een half uurtje lopen van de Bastille, die vandaag 231 jaar geleden werd bestormd. Het is vandaag  Quatorze juillet!!

Recept Afdrukken
Pot-au-feu Fernande
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 2,5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 2,5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng het vlees in 3 liter water in een ruime pan tegen de kook aan. Schep de eerste 10 minuten het schuim met een schuimspaan van de oppervlakte en zet daarna het vuur zachter.
  2. Voeg uien, kruidnagel, bleekselderij, bouquet garni en peperkorrels toe en laat 2,5 uur zachtjes sudderen.
  3. Probeer na 2,5 uur zoveel mogelijk vet van het oppervlak af te halen en voeg de peen, meiknol, prei en aardappel toe. Gaar nog 45 minuten door en controleer de gaarheid van de aardappels. Verwijder de uien.
  4. Breng op smaak met zout en peper en serveer het gesneden vlees met de groente en een beetje bouillon. Lekker met tomatensaus.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.