Vandaag in mijn “voorraadkast” een podcast over port, èn een recept van een lekkere portsaus .
Ik zou het recept van de saus bewaren voor een mooie avond, er komen er genoeg aan, met een mooi stuk rood of rosé vlees, beter wordt het niet hahaha (het is overigens best veel saus, gooi de helft in de vriezer voor een volgende keer!).
Het recept van de portsaus komt uit mijn Sausbijbel, verkrijgbaar in m’n webshop
Recept Afdrukken
Portsaus
Instructies
Smelt boter in een ruime pan tot bruisend, voeg sjalot, champignon, cranberry, tijm en knoflook toe en fruit licht aan.
Blus af met rode port, voeg sinaasappelschil toe en laat inkoken tot 2/3 van de originele hoeveelheid.
Voeg kalfsfond toe en laat met de helft inkoken totdat de juiste consistentie en vooral smaak is bereikt.
Passeer door een zeef en breng op smaak met zout en peper.