DEZE POST IS EERDER GEPLAATST NET NA DE EERSTE LOCKDOWN IN DE WEEK 13-20 MAART 2020
We beginnen de nieuwe week met een pompoensoeppie. Het is natuurlijk een intens drama, iets wat niemand ooit heeft meegemaakt, een regelrechte ramp, maar ondanks alles moeten we wel blijven eten en daar help ik graag bij. De komende tijd geen lyrische restaurant-verslagen, ondanks dat ik er nog een paar heb liggen, geen heerlijke reistips naar bestemmingen waar we voorlopig toch niet naar toe kunnen of willen, maar lekker koken…
Pompoensoep vandaag, lekker!
Recept Afdrukken
Pompoensoep
Instructies
Fruit ui glazig in olie, voeg wortel, selderijknol, ui en pompoen toe en bak 10 minuten zacht door.
Voeg bouillon, room, cayennepeper, kurkuma en komijn toe, breng tegen de kook en stoof in 30 minuten gaar.
Passeer de groenten door een zeef en maal met wat van het kookvocht fijn in de keukenmachine.
Voeg kook vocht toe tot een mooie en vooral lekkere soep en breng op smaak met zout en peper.
Hi Julius, wanneer voeg ik de citroen toe in de pompoensoepie??
Ik zie dit nergens staan in het recept..
Wat nu??
Hoor het graag van je; de soep staat nu op het vuur te pruttelen.. citroen ligt nog op mijn aanrecht haha.
Groet Daniëlla