Het zal kerst 2001 zijn geweest dat ik met mijn vriend Pluk en zijn familie ging skiën. Supergezellig, uitgebreid lunchen op de berg en elke avond thuis koken. Ik het vlees, hij de aardappels, Pluk’s potatoes !
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1,5 kg aardappelen (Roseval)
- 4 takjes tijm of rozemarijn gerist
- 200 ml olijfolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de aardappels doormidden en de helften in wedges.
- Meng in een ruime kom de aardappels met de kruiden, olijfolie, zout en peper.
- Vul een braadslede met de aardappels en zet een half uur in een op 200ºC voorverwarmde oven.
- Schep de aardappels na 20 minuten een keer om en controleer na 30 minuten de garing. Geef indien nodig wat meer tijd en schep nog een keer om.
Jaaa heerlijk! Ik doe dit precies zo Julius ook met zoete aardappelen toppie