Het is weer maandag, het weekend zit erop. Mijn keuken is weer volledig verbouwd, Strix (Talpa) neemt vanavond de tweede pilot op van Wie Chef, een soort ready steady cook, met Alain (Caron) in de hoofdrol. Myrthe heeft nog even geprobeerd mij naar voren te schuiven, maar er is toch gekozen voor een ervaren presentator(!). Gisteren en zaterdag lekker gekookt bij Piet Jonker in Baambrugge. Voor wie het niet weet, Piet is de koning van de antieke bouwmaterialen en heeft 1 keer per jaar een open huis, waar wij dan een soort kookdemo’s doen. Kaaskoekjes met pecannoten, bruschetta met doperwtenpuree en gepofte knoflook, maïskoekjes, viskoekjes, kipkebabs met sesam en wentelteefjes met saffraan en gerookte zalm. Lekker dagje gisteren, afgetopt, met Piet en familie bij de Punt in Baambrugge. Vele voetstappen liggen hier nog uit mijn Abcoudse periode. De rib eye met lof in ham en kaas is berucht, en was gisteren ook weer top.
Vandaag dus een beetje in de rotzooi, opruimen van Piet, klaarzetten voor Eten & Genieten, culinaire manifestatie in de RAI, wat vrijdag a.s. begint. Hier gaan we weer 3 dagen kokerellen met de mensen, net als tijdens de Woonbeurs. Woensdag komt de verhuiswagen en gaan we weer op tour. Ik ga afwassen!!