Vandaag geen verhandeling over hoe leuk en lekker, niet over de wijnen, maar slechts een korte beschrijving van 3 gerechten van Pierre Gagnaire.

Rouget uit de Middellandse zee “en crépinette” van de barbecue, op een condiment van knoflook, ansjovis en kleine pepers uit Spanje (piquillos). Daarbij tomate concassée in een kreeftengelei, met daarover een koude heel lichtgebonden bouillabaisse. Ernaast nog een kroketje van brandade van kabeljauw met crème en tuille van Parmezaan…

Geroosterd lamsrack uit Quercy, met oregano en boekweitpannekoekje met hummus, cake van snijbiet en spinaziesoep met stilton. Daarbij gestoofde lamsschouder met komijn en koriander, lamszwezerik en lamellen van kleine rode ui met kruimels van kruidkoek.

Dessertamuse in de vorm van ijs van Franse kauwgum (ja, dat bestaat ook…) met o.a. financier van citroen en sandwich van sesam, waarna soufflé van kokos met geconfijte ananas, crispy ananasbol en sorbet van tamarillo met tropische vruchten.

Beeld op Facebook.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.