Tijd voor Jean-Georges Vongerichten, waar ik een fan van ben. Heb weleens in New York in Vong gegeten, en ook een paar keer in Hong Kong. Vorig jaar in 66 (hippe chinees, top) hier in New York, en ook wel eens in Market in Parijs. Allen concept resto’s en prima. Hij heeft hier net 3 sterren van de Michelin gekregen voor zijn topzaak Jean Georges, maar hij heeft ook net een nieuwe zaak geopend op Perry street (overigens is alles te bekijken op www.jean-georges.com). De amuse is een soepje van zoete aardappel met eeen puree van zwarte olijven. Leuk maar weinig aan, hoewel die puree vam olijven wel inspireert, het is ook eigenlijk meer een dunne crème. Ik bestel een flesje Albariño, Dona Rosa (E, 2004) en het voorgerecht verschijnt vrijwel direct op tafel. Een mooi stuk tonijn, wederom gerold door gepofte rijst en specerijen, met een licht-zure saus waarin veel bosui. Lekker! Daarna een werkelijk prachtig stuk lamsrack, wederom met een crust, en een aardige saus. Hierbij een glas Côtes du Rhône van Chave (F, 2003), maar zoals je al aanvoelt ben ik niet echt enthousiast, laat staan geïnspireerd. De conversatie is saai, de ambiance in de zaal is zoals in een gemiddeld crematorium, ik neem geen toetje, noch koffie, en ben om half 10 weer in het hotel. Morgen beter!