Aangezien ik verslaafd ben aan sriracha-saus, vooral tussen een tosti ham-kaas, leek het me leuk in Julius Bar&Grill een eigen chilisaus te hebben. Net even anders, net even gezonder, en een stuk lekkerder.

Ik ben laatst in Almere tegen een paar mannen aangelopen die peperijs maken, ik geloof een miljoentje of 2 op de Scoville-meter (de officiële meter van de scherpte van pepers), waar ik bijna van out ging, dus het contact was zo gelegd.

Bere-enthousiaste mannen die in een paar kassen van schoonvader pepers kweken en regelmatig zelf out gaan aan de Scoville testen

Waar vroeger stokrozen groeiden, groeien nu met behulp van zaadjes, plantjes, beregening en hommels, kilo’s peper in allerlei soorten, maten en kleuren.

We hebben er nu 2 tests opzitten, en een verdwaalde set bij de DHL, en we raken steeds enthousiaster. Een tikkie meer citroen, een tikkie heter en een pietsie meer smoke (gedroogde en gerookte jalapeño’s van vaderlandse bodem) en we zijn er.

Binnenkort verkrijgbaar onder eigen label in de Julius Bar&Grill


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.