Bij de desserts scoort de pavlova bij mij een top-5 notering en deze is echt super. Het recept komt origineel van Nigella, maar mijn vrienden Paul en Caroline hebben dat wat aangepast en maken deze al jaren als we op Oudejaarsavond onder het genot van veel eten en nog meer drank gezamenlijk het nieuwe jaar instappen.

Altijd een mooie avond, waar “the stack” een hoofdrol inspeelt (de stapel telefoons, de eerste die de zijne pakt doet de afwas), en natuurlijk de eerder genoemde food & beverage. Als de klok 12 slaat gaan we allemaal naar buiten met bubbels die nog op moesten (de lekkere bubbels doen we bij de borrel) en bij terugkomst wordt à la minute de room geklopt en gaan de vruchten èn de saus over het schuim.

Dit is mijn eerste ooit, zoals ik deze dagen veel dingen voor het eerst maak, nog niet perfect, mag wat meer chewy zijn, maar alsnog superlekker!!

Recept Afdrukken
Pavlova
Paul en caroline malen 300 g frambozen met 25 g poedersuiker fijn in de blender tot een coulis die ze er nog overheen gieten. Het schuim kun je overigens luchtdicht 3 dagen, en in de freezer 1 maand bewaren.
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 1 uur
Passieve Tijd 6 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 1 uur
Passieve Tijd 6 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en teken een cirkel van 25 cm (teken de bodem van een springvorm af)
  3. Klop het eiwit stijf tot pieken, en voeg er al draaiend schep voor schep suiker door tot stijf en glanzend.
  4. Strooi Maizena, azijn en en vanille over het eiwit en schep dat met een metalen lepel luchtig door het schuim.
  5. Giet het schuim op de cirkel en strijk af.
  6. Zet de bakplaat in de oven die je direct op 120ºC zet,
  7. Zet na een uur de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
  8. Leg de meringue omgekeerd op een schaal en trek het bakpapier eraf.
  9. Klop de room lobbig, strijk over de meringue, en verdeel er de bosvruchten over.

Reacties

  1. Door Hannelore Valentijn

    Beste Julius,

    Was met groot enthousiasme begonnen aan je Pavlova recept, beschreven in Simple Smart cooking. Helaas Helaas! 8 eieren met 50 gram poedersuiker geeft niet het begeerde resultaat.
    Probeer het nog wel eens met bovenstaand recept! Fijne zomer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.