Vrijdag staan pinda’s in de hoofdrol in Julius’ voorraadkast, ga naar je favoriete podcast-app om hier alles over te horen (bijna alles…). Ik geef je het recept van mijn favo pindasaus, die van mijn zwager Paul, die ik vaak gebruik over de gado gado (klik hier voor dat recept). Happy cooking!!
Receptje uit Oriental Streetfood
Porties |
|
Ingrediënten
- 1 grote ui gesnipperd
- 30 ml arachideolie
- 3 tenen knoflook geraspt
- 375 ml water
- 375 gram Surinaamse pindakaas
- 225 ml ketjap manis zoet
- 100 ml citroensap
- 200 gram bruine basterdsuiker
- sambal badjak
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- fruit de ui in de olie tot lichtbruin, voeg knoflook toe en ga door tot de uien goed bruin zijn.
- breng ondertussen het water aan de kook, voeg de pindakaas toe en roer tot er een dikke saus ontstaat.
- voeg onder voortdurend roeren ketjap, citroensap en bruine suiker toe aan de opgeloste pindakaas.
- zodra de suiker goed is opgenomen in de saus voeg je ook de uien/knoflook toe.
- breng op smaak met sambal, zout en peper.
Notities
Volgens Paul is de saus na 2 dagen op z’n top.
Beste pindasaus ooit! Het liefst eet je hem als soep.