Vrijdag staan pinda’s in de hoofdrol in Julius’ voorraadkast, ga naar je favoriete podcast-app om hier alles over te horen (bijna alles…). Ik geef je het recept van mijn favo pindasaus, die van mijn zwager Paul, die ik vaak gebruik over de gado gado (klik hier voor dat recept). Happy cooking!!

Receptje uit Oriental Streetfood

Recept Afdrukken
pindasaus, Paul’s
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. fruit de ui in de olie tot lichtbruin, voeg knoflook toe en ga door tot de uien goed bruin zijn.
  2. breng ondertussen het water aan de kook, voeg de pindakaas toe en roer tot er een dikke saus ontstaat.
  3. voeg onder voortdurend roeren ketjap, citroensap en bruine suiker toe aan de opgeloste pindakaas.
  4. zodra de suiker goed is opgenomen in de saus voeg je ook de uien/knoflook toe.
  5. breng op smaak met sambal, zout en peper.
Notities

Volgens Paul is de saus na 2 dagen op z’n top.

 


Reacties

  1. Door LeoN mooijer

    Beste pindasaus ooit! Het liefst eet je hem als soep.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.