Traditioneel houdt Paul van de Kooi (keukens in Amersfoort) in november een huisshow voor journalisten, stylisten en architecten, traditioneel zorg ik dat ze allemaal wat te eten krijgen. Gisteren was het weer zover en hadden we een dolle avond, het is er nl. altijd feest. Bijgestaan door Mike en James, vroeger born2cook, nu Aperitivo, en mijn trouwe assistente Myrthe, hebben we happen gemaakt uit mijn nieuwste boek, Smart Cooking met de Magimix. Menu…?
Snacks uit de hand; spicy zalmkoekjes, kipkebabs met sesam en kaaskroketjes. Buffetje met: romige doperwtensoep met gerookte paling, lamsstoofpot met cashewnoten, gestoofd rund met kaneel en chili, tempura van bacon, gekruide garnalen, cashew couscous, rujak, fatoush van venkel en sperziebonen en curry van tomaat (liefst groene en in 4-en!!). Lof alom, het was ook vrij lekker, al zeg ik het zelf. Reden daarvoor waren de 2 boys. ik krijg altijd wel wat hulp bij Paul, meestal van demonstratiekoks van Gaggenau, Imperial of een ander merk. Prima luitjes, maar hun hoofddoel is om de mensen te laten zien hoe al hun apparatuur werkt. Mike en James kunnen gewoon koken, de apparatuur maakt ze niet echt uit (als het maar Viking is), als het eten maar op tijd klaar is en smaak heeft, de essentiële ingrediënten van lekker. Alles liep op rolletjes, we blijven alleen altijd te lang hangen.
Alle gasten kregen m’n nieuwe boek mee naar huis (rinkeldekinkel!!) en ik kreeg van Paul een mooie Hajenius humidor-achtige kist sigaren. Iedereen blij.

Ik haak af, ga het magazijn in om voor te bereiden voor de 11de van de 11de, de traditionele magazijnopruiming van Studio Bazar, die donderdag a.s. (van 3 tot 9 ), vrijdag (van 3 tot 9) en zaterdag (van 11 tot 4) hier in Almere wordt gehouden. Ook dat wordt een wild feest, 2000 vierkante meter met kortingen van minimaal 50%.
Klik op even op de Smart Kitchen site, links, voor de route.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.