Omdat het natuurlijk niet alleen maar sterren-eten kan zijn, we willen de Spaanse passie proeven, duiken vader en dochter na aankomst een nabij gelegen tapastent in. Pimentos de padron, kleine groene pepertjes, gebakken of gefrituurd, waarna bestrooid met zoutvlokken, Iberico ham, maar dan de bellota, pan con tomate en patatas bravas, die heerlijke gefrituurde aardappels met een pittige saus. Receptje….

1. aardappels in wedges snijden, besprenkelen met olijfolie, bestrooien met zout en ± 45 minuten garen in voorverwarmde oven op 200ºC

2. paprika in 4-en snijden insmeren met olijfolie en samen met 1 teen geplette knoflook in aluminiumfolie ± 30 minuten garen in de patatas-oven.

Iets laten afkoelen en het vel van de paprika verwijderen.

3. ui met resterende gesneden knoflook glazig fruiten in olijfolie maar niet bruin laten worden, tomaat toevoegen en daarna paprikapoeder, harissa, suiker en zout. 20 minuten laten garen en gestoofde paprika toevoegen. Nog 5 minuten laten garen en alles fijnmalen in de blender.

4. Al dan niet passeren door een zeef en op smaak brengen.

5. Er zijn zeer veel manieren om patatas bravas te serveren, vaak wordt deze saus gecombineerd met een mayonaise (2 sauzen dus)


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.