De Italianen hebben voor elke saus een andere pasta.
Puttanesca wordt vaak met spaghetti gegeten omdat daar de saus mooi aan blijft hangen, maar je kunt daar ook schelpjes voor nemen vind ik, scheelt een hoop geslurp en vooral geknoei en de saus blijft mooi in de vorm hangen.

Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 5 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 50 ml olijfolie
- 8 ansjovisfilets fijngesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 1/2 tl chili flakes
- 200 g tomaten gepeld blik
- 200 g tomaten blokjes blik
- 100 g zwarte olijven ontpit en gehakt
- 3 el kleine kappertjes gespoeld en uitgeknepen
- 350 g cochiglioni (schelpjes gedroogd)
- 6 takjes platte peterselie alleen de blaadjes, gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Gaar de ansjovis met olie in een sauspannetje en druk fijn met een vork.
- Voeg knoflook en chili toe en laat even garen.
- Voeg tomaat, olijven en kappertjes toe, laat warm worden en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens de instructies op het pak en giet af.
- Je kunt de saus eventueel wat vochtiger maken met kookwater van de pasta.
Notities
* Wil je het vegetarisch houden, of ben je sowieso niet dol op ansjovis, dan laat je het eruit en gebruik je wat meer zout.
Wat fijn om weer wat te horen en lezen van je!
Fijn dat he weer terug bent!
Dag Julius,
Heerlijk om je weer te mogen lezen. Miste je.
En groet je hartelijk
superbedankt voor alle lieve reacties, getting there…
Wat een fijne verrassing om te zien dat je weer actief bent, Julius; een goed teken dus.
veel kracht en hartelijke groet