Een simpel basisreceptje vandaag, en met basis bedoel ik niet alleen de handelingen maar ook de ingrediënten want dit zijn allemaal spullen die je eigenlijk gewoon in huis moet hebben; uitje, knoflook, tomaat, hoe moeilijk kan het zijn. Ik eet deze saus het liefste met spaghetti, daar blijft de saus mooi aan hangen, en wat Parmezaanse kaas. Om van de groente-vraag af te zijn heb ik er vandaag ook wat halfgare doperwten doorheen geroerd, superlekker!

Pimpen kan natuurlijk ook, met dragon, munt, ijzerkruid, of zoals Nigella in haar Slut’s spaghetti (pasta puttanesca) met wat  ansjovis, kappertjes en zwarte olijven. Buon appetito…

Recept Afdrukken
tomatensaus
Maaltijd sauzen
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 120 minuten
Passieve Tijd 120 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Italian
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 120 minuten
Passieve Tijd 120 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit uien glazig in olijfolie en voeg na een paar minuten knoflook toe.
  2. Blus af met rode wijn en voeg verse en gedroogde tomaten toe. Breng tegen de kook aan,
  3. Voeg balsamicoazijn en tijm toe, roer goed door en zet de pan op de allerlaagste pit die je hebt.
  4. Controleer na een uur of de boel droogkookt, zo ja dan voeg je wat warm water toe (blijf controleren en eventueel aanvullen met water). Na een uur of 3 is de saus top, maar hoe langer je doorgaat, hoe beter. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Als je de saus wat te grof vind kun je haar pureren in de keukenmachine (even de takjes tijm eruit halen).

Reacties

  1. Door Wouter

    Hoi, ziet er lekker uit. Maar een vraag wij hebben nooit wijn in huis, en vind het ook een beetje raar om wijn toe te voegen als de kinderen er van meesten? Heb je een alternatief voor de wijn? Ik hoor het graag.

    Mvg Wouter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.