Ik ben niet zo van de paprika. Ik koop ze niet vaak en als ik ze heb gaan ze na een ruime week meestal in de restverwerking van een gerechtje, denk aan gebakken rijst of een curry. Nu ik deze dagn voor het eerst van mijn leven een week vooruit plan in de keuken heb ik ineens 3 paprika’s liggen en geen direct doel. Ik ga speuren en vind in mijn archief een paprika relish.
Ik maak de relish, proef het af en denk:” best okay, ik hoop dat de rest het ook wat vindt”. Zelden ging er een bakje zoetzure groente, de relish, zo snel naar binnen naast een biefstukje en wat aioli. Bizar gewoon, stelletje smulsmurfen…, alles maar opeten iedere keer, ik blijf bezig!
Porties |
|
- 2 el olijfolie
- 3 rode paprika's in lamellen
- 4 tenen knoflook in plakjes gesneden
- 2 el suiker
- 2 el azijn
Ingrediënten
|
|
- Bak paprika en knoflook aan in olie tot het donker wordt, blus af met azijn en suiker en laat nog een paar minuten doorgaren.
- Serveer met steak en aioli.
Eet je dit koud of warm ?
kan beiden
Ik had paprika’s liggen, moesten op.
Tja dit uitgeprobeerd met een lage verwachting.
Potjandikke wat is dit lekkurr!!!
Ga het zeker vaker maken.