Het is morgen National Cheese Day, in ieder geval in Noord Amerika en daar woon ik momenteel (wees niet bang, in september kom ik weer terug).

Receptje met kaas dus, uit mijn nieuwe boek Kampeerkoken.

Recept Afdrukken
Papardelle met kerstomaat en mozzarella
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 45 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Fruit ui en knoflook glazig in olijfolie.
  2. Voeg tomaat, tijm, rozemarijn en peterselie toe, laat een uur zacht sudderen, voeg kerstomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de kruiden.
  3. Kook de papardelle ‘al dente’ (net niet gaar) in ruim kokend water met wat zout en giet af.
  4. Meng de papardelle met de saus, verkruimel de mozzarella er overheen en spatel goed door.
  5. Voeg als de mozzarella is gesmolten 100 gram Parmezaanse kaas toe en roer door tot de mozzarella draderig wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer met mini-mozzarella, basilicum en de rest van de Parmezaan.
Notities

“Altijd maar die blauw-gele pakken van Di Cecco, hoe zit dat?” Nou ik vind dat gewoon een goed en consistent merk maar neem gerust een ander. Ik vind überhaupt gedroogde pasta veel fijner werken dan verse, veel constanter en geen verrassingen.

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.